L'objectiu del curs és capacitar a l'alumne amb els coneixements, destreses i actituds per a aplicar en el seu lloc de treball un correcte comportament i les tècniques adequades d'higiene i sanitat alimentàries en la manipulació d'aliments.
És essencial per als treballs en l'hostaleria (cuina, restauració), i en aquelles altres per a l'exercici professional de les quals ho requerisca.
Inclou manual per a l'alumnat.
QUAN?
Del 28 de febrer a l'1 de març De 9.30 a 13.30 h Centre Social d'Alcàsser (Antic ambulatori)
Contingut del curs
1. CONCEPTUALITZACIÓ DE LA MANIPULACIÓ D'ALIMENTS.
...1.1. Riscos per a la salut derivats del consum d'aliments per manipulació incorrecta. ...1.2. Alteració i contaminació. ...1.3. Factors que contribueixen al creixement bacterià. ...1.4. Fonts de contaminació dels aliments. ...1.5. Etiquetatge dels aliments: Interpretació. ...1.6. Legislació aplicable sobre etiquetatge i manipulació d'aliments.
2. ÀREES D'HIGIENE PERSONAL
...2.1. Mans. ...2.2. Boca, nas. ...2.3. Indumentària de treball. ...2.4. Fumar, menjar i mastegar xiclet. ...2.5. Ferides, arraps i abscessos. ...2.6. La salut dels manipuladors. ...2.7. Reconeixements mèdics.