info@emplealcasser.es

AJUDANT DE CUINA

L'objectiu del curs és capacitar a l'alumne amb els coneixements, destreses i actituds per a aplicar en el seu lloc de treball un correcte comportament i les tècniques adequades d'higiene i sanitat alimentàries , així com la preparació bàsica d'aliments com a auxiliar de cuina i ajudant del chef.

Aquesta formació és essencial per als treballs en l'hostaleria (cuina, restauració), i en aquelles altres per a l'exercici professional de les quals ho requerisca.

QUAN?

Del 19 al 29 d'octubre De 9 a 14h
Centre Social d'Alcàsser (Antic ambulatori)

Contingut del curs

UNITAT I - Aspectes fonamentals de la cuina. L'ética Professional. Higiene. Terminologia Culinària. Organització de la cuina segons el local. La jerarquia dins de la cuina. L'equip de cuina

UNITAT II - Mise en Place en cuina. Equips de treball per a cuina. Utensilis i eines. Mobiliari. Inventari dels equips de cuina.

UNITAT III - Productes auxiliars en la cuina.

UNITAT IV - Preparació d'accions bàsiques. Llegums. Herbes aromàtiques. Talls bàsics de llegums. Espècies. Condiments. Mètodes de cocció. Fons. Elements de lligam. Les salses. Les vinagretes. Amanides. Mantegues compostes.

UNITAT V - Tipus de tall en les carns - Tipus de tall de cerdo, boví i aus de corral. Com treballar el peix i el marisc.

UNITAT VI - Els diferents tipus de potatges.

UNITAT VII - Acompanyaments i maridatge.