L'objectiu del curs és capacitar a l'alumne amb els coneixements, destreses i actituds per a aplicar en el seu lloc de treball un correcte comportament i les tècniques adequades d'higiene i sanitat alimentàries , així com la preparació bàsica d'aliments com a auxiliar de cuina i ajudant del chef.
Aquesta formació és essencial per als treballs en l'hostaleria (cuina, restauració), i en aquelles altres per a l'exercici professional de les quals ho requerisca.
QUAN?
Del 19 al 29 d'octubre
De 9 a 14h Centre Social d'Alcàsser (Antic ambulatori)
Contingut del curs
UNITAT I - Aspectes fonamentals de la cuina. L'ética Professional. Higiene. Terminologia Culinària. Organització de la cuina segons el local. La jerarquia dins de la cuina. L'equip de cuina
UNITAT II - Mise en Place en cuina. Equips de treball per a cuina. Utensilis i eines. Mobiliari. Inventari dels equips de cuina.
UNITAT III - Productes auxiliars en la cuina.
UNITAT IV - Preparació d'accions bàsiques. Llegums. Herbes aromàtiques. Talls bàsics de llegums. Espècies. Condiments. Mètodes de cocció. Fons. Elements de lligam. Les salses. Les vinagretes. Amanides. Mantegues compostes.
UNITAT V - Tipus de tall en les carns - Tipus de tall de cerdo, boví i aus de corral. Com treballar el peix i el marisc.