info@emplealcasser.es

ITINERARI D'INSERCIÓ LABORAL

T'acompanyem en un itinerari que potenciarà el teu procés de recerca de treball mitjançant 6 sessions formatives grupals, que t'ofereixen:

- Orientació laboral.
- Tècniques i estratègies de recerca d'ocupació.
- Formació en competències personals i professionals.
- Contacte amb empreses.
- Revisió i millora de les eines i canals de busca de feina que s'estan utilitzant.

Tot candidat a un lloc de treball té un valor afegit, però a vegades cal descobrir-lo, mostrar-lo i diferenciar-se. Amb aquest itinerari t'ensenyarem com fer-ho!!!

QUAN?

Del 20 al 29 de maig
De 16:30 a 19:30h
Centre Social d'Alcàsser (Antic ambulatori)

Contingut del curs

1a Sessió Grupal - Dilluns 20 de maig
AUTOCONEIXEMENT: Camina cap al teu objectiu professional


Quan ens trobem en situació de desocupació, hem de saber gestionar-la, identificar el nostre potencial, capacitats i habilitats, per a tenir èxit en la nostra cerca d'ocupació. Mitjançant aquest taller, els participants aprendran a descobrir les seues fortaleses i àrees de millora, aprendran a utilitzar-los a favor seu i traçaran un pla d'acció per a aconseguir els seus objectius professionals.


2a Sessió Grupal - Dimarts 21 de maig
COM FER QUE EL NOSTRE CURRÍCULUM VITAE SIGA MÉS ATRACTIU
En la majoria de les ocasions, les persones tenim elaborat un únic model de CV, que és el que enviem per a respondre a les ofertes d'ocupació. Hem de ser capaços de realitzar modificacions en el nostre CV, adaptant-ho a les necessitats de l'empresa que ofereix una ocupació, així com la carta de presentació que adjuntarem. Mitjançant aquesta sessió, els participants coneixeran quins són les tendències actuals en l'elaboració del Currículum vitae i Carta de Presentació, coneixent així les fórmules més efectives i atorgant-los eines que li permeten tenir un CV atractiu i eficaç.


3a Sessió Grupal - Dimecre 22 de maig
ESTRATÈGIA 2.0: LINKEDIN, XARXES SOCIALS, PORTALS I APPs D'OCUPACIÓ
Aquesta sessió s'orienta cap a la cerca d'ocupació en les xarxes socials més conegudes (Facebook, Twitter, LinkedIn,..) per a incorporar-les a un pla de treball. De la mateixa manera, es definiran objectius i generaran contactes per a promocionar-se en Internet utilitzant aquest tipus d'eines, establint un pla d'acció i definint el contingut que anem a compartir.

A banda, no podem oblidar que l'ús d'Internet i del telèfon mòbil és ara també imprescindible en la teua cerca d'ocupació. Els portals online i les apps han revolucionat aquest sector i cada vegada ofereixen més possibilitats a candidats i empreses. Submergir-se en el món digital és una recomanació dels experts per a fer-se un buit en el complicat panorama laboral. En aquesta formació, coneixerem totes les possibilitats i alternatives de que disposem.

4a Sessió Grupal - Dilluns 27 de maig
SUPERA AMB ÈXIT L'ENTREVISTA DE TREBALL
Amb aquesta sessió aprendrem quines són les claus de l'èxit en una entrevista de treball, introduint-nos en les principals proves a superar durant tot el procés de selecció, descobrint quins són els tipus d'entrevista laboral més emprats i preparant-nos per a afrontar i superar qualsevol procés de selecció. A través de la metodología role-playing simularem entrevistes de treball amb els responsables de RRHH de diferents empreses. Coneixerem i practicarem les principals dinàmiques de grup en els processos de selecció, coneixent quina és la finalitat de les mateixes i quins són els factors clau per a superar-les amb èxit i posicionar-se així per sobre de la resta de candidats. També es treballarà la comunicació en la entrevista de treball interpretant els diferents senyals que ens arriben a través de la comunicació verbal i no verbal.


5a Sessió Grupal - Dimarts 28 de maig
GESTIÓ DEL TEMPS I PLANIFICACIÓ EN LA RECERCA D'OCUPACIÓ Planifica la teua estratègia per a la cerca d'ocupació amb aquesta sessió que té com a objectiu organitzar i fer visibles els pensaments per a programar millor l'estratègia en la cerca d'ocupació i descobrir com utilitzar el nostre entorn a favor per a aconseguir els objectius que ens fixem. De la mateixa manera, aquest taller pretén explorar el mercat a la recerca de noves professions que estan sorgint.


6a Sessió Grupal - Dimecres 29 de maig
RECURSOS PER A TROBAR TREBALL La finalitat d'aquesta sessió és la de facilitar informació sobre els serveis, recursos i eines útils per a la millora de la situació professional i formativa de les persones en busca d'ocupació. La formació per a l'ocupació i millora professional ens ajuda a ser més competitius i millorar el nostre perfil professional, per tant, es essencial conèixer i saber identificar els recursos al nostre abast per tal de capacitarnos i qualificar-nos professionalment, per adquirir experiència, per a l'autoocupació, o bé per a accedir a programes de formació a distància, sempre tenint en compte la capacitació en el nostre context laboral.