info@emplealcasser.es

CURS DE MONITOR/A DE MENJADOR ESCOLAR

L'objectiu del curs és desenvolupar competències bàsiques que et permetran adquirir recursos per a fer del menjador escolar un espai educatiu d'oci a més d'eines per a treballar l'adquisició d'hàbits alimentaris.

Està adreçat especialment a totes les persones que volen treballar o que treballen actualment en l'àmbit de l'educació com a monitor de menjador i vulguin adquirir les eines per intervenir de forma adequada davant de cada situació.


Inclou manual per a l'alumnat.

QUAN?

Del 17 de juny al 1 de juliol
De 16:30 a 19:30h
Centre Social d'Alcàsser (Antic ambulatori)

Contingut del curs

Introducció

Capítol 1. Alimentació i nutrició en la infància.
Capítol 2. Pautes a seguir en l'elaboració dels menús del menjador escolar.
Capítol 3. Models de menús del menjador escolar.
Capítol 4. Necessitats especials. Origen ètnic.
Capítol 5. Necessitats especials. Al•lèrgies i intoleràncies alimentàries.
Capítol 6. Necessitats especials. “Dieta blana” (astringent).
Capítol 7. Tècniques culinàries i recomanacions per a servir els plats.
Capítol 8. Recomanacions per a menjar transportat.
Capítol 9. Complementació del menú escolar. Importància del desdejuni, esmorzar de mig matí, berenar i sopar.
Capítol 10. Models de desdejuni, esmorzar de mig matí, berenar i sopar.
Capítol 11. Normes higièniques i ambientals.
Capítol 12. Actuació dels educadors en el menjador.